NCTS

Priprema za nacionalnu primjenu NCTS-a

Poštovani učesnici postupka tranzita,

obavještavamo vas da će uskoro početi sa primjenom Nacionalna tranzitna aplikacija, kompatibilna sa Novim kompjuterizovanim tranzitnim sistemom (NCTS), na nacionalnom nivou, u cilju ispunjavanja uslova za pristupanje Crne Gore Konvenciji o zajedničkom tranzitnom postupku i Konvenciji o pojednostavljenju formalnosti u trgovini robom. Kako se deklaracije u NCTS-u podnose u elektronskom obliku, neophodno je da svi privrednici koji sprovode tranzitni postupak imaju odobrenje za elektronsku razmjenu podataka u tranzitnom postupku. U cilju blagovremene pripreme za nacionalnu implementaciju NCTS-a potrebno je da svi privrednici koji sprovode tranzitni postupak dostave formalne zahtjeve za odobravanje elektronske komunikacije za tranzitni postupak na arhivi Uprave prihoda i carina (na adresi Oktobarske revolucije 128, Podgorica) i snimljeni javni ključ digitalnog sertifikata (fajl sa ekstenzijom .cer) na mejl adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je vidjeli., najkasnije do 20.06.2023.godine.

Formu Zahtjeva za izdavanje odobrenja za elektronsku razmjenu podataka u tranzitnom postupku i Obavještenje o načinu, postupku i uslovima za izdavanje odobrenja za sprovođenje formalnosti u tranzitnom postupku tehnikom elektronske obrade podataka možete preuzeti na stranici https://ecarina.me/ncts/elektronska-komunikacija.

Uz navedeni zahtjev je potrebno dostaviti, u skladu sa Zakonom o administrativnim taksama, uplatnice za takse 2 (dva) eura (Tarifni broj 1) i 3 (tri) eura (Tarifni broj 4) na transakcioni račun 805-100-45.  Za taksu u iznosu od 2 eura poziv na broj odobrenja  je 30007-23-009-1000000 i poziv na broj zaduženja PIB podnosioca zahtjeva, dok je za taksu od 3 eura poziv na broj odobrenja 30007-23-009-4000000 i poziv na broj zaduženja PIB podnosioca zahtjeva.

Related Articles

eCarina.me

Na ovom Web portalu  mozete pronaći

korisne informacije o sistemima E-Carine

koji se pripremaju u Upravi carina Crne Gore.